Bloggar som får länkar får besökare

För allt som publiceras på nätet gäller att man måste skriva om något som folk är intresserade av att läsa för att det ska bli populärt. Det är A och O.

Detta gäller bloggosfären mer än en något medium. Orsaken är att bloggosfären är ett community. I ett community sprider sig bra saker snabbt därför att många kommunicerar till många i ett enda stort nätverk.

Men fortfarande är länkar till bloggen väldigt viktigt. Länkarna är en kanal som bloggosfären sprider bra saker genom. Dessutom tittar sökmotorerna på hur många länkar som pekar på en blogg. Ju mer länkar desto mer trafik.

Nedan sammanställde jag antalet inlänkar, d.v.s. länkar som pekar på bloggen, som topp-tio bloggarna på bloggtoppen har.

Blogg Antal länkar Ämne
Tjuvlyssnat 20473 Komik
Videofeber 1412 Nöje
Annamirjamaria 7294 Skönhet
Macfeber 3363 Prylar
Prylfeber 3676 Prylar
Ytligheter 3473 Skönhet
Spelfeber 1835 Prylar
Stockholmstreetstyle 5544 Skönhet
IFK-Göteborg 702 Sport
Hotspot 8682 Skönhet

Alla länkar är emellertid inte värda lika mycket. En länk från en seriös och välbesökt sida inom samma ämnesområde är mycket mer värda än en länk från en liten strunt sida:

 1. Den sidan värderas troligen högt av sökmotorerna vilket kan ge dig mer trafik därifrån.
 2. Länken kan ge riktig trafik från de som surfar där.

Du kan mäta ett approximativt värde av en länk genom att installera Google toolbar och se till att sätta på kontroll av pageranking. Google toolbar kommer att visa sidans PR-värde. Ju högre PR-värde sidan som länken finns på ju troligare är det att länken är värdefull. Någon garanti finns emellertid inte.

Du kan även använda verktyget page strength för att få ett approximativt värde. Verktyget ger dock alldeles för låga värden på svenska sidor.

4 responses to this post.

 1. Posted by Len on september 9, 2006 at 03:09

  Tips om Svenska bloggar:

  Kolla in Andreas Viklund och hans motsvarande siffror. Han ligger inte kvar på bloggtoppens topp-tio längre, men hans blogg har en Technorati Rank som är #5 med mer än 20.000(!) länkar. Page Strength 7.5(!) med mer än 800.000(!) länkar till hans domän. Han har vid något tillfälle påpekat att hans sida dyker upp som nummer ett om man söker efter ordet/namnet ”andreas” på Google.

  Om du vet något om den mannen så skvallra gärna. Jag försöker göra en sammanställning av ”okända” men ytterst framgångsrika personer i bloggosfären som inte ”syns” till vardags, och han är den stora uppstickaren än så länge. Han är också den enda svensken som legat på höga positioner på Technoratis ”Topp 100 blogs”-lista.

  Andreas, om du mot förmodan läser det här, snälla svara på mitt mail!

 2. Japp jag har sett hans blogg men just inte haft tid att läsa den eller titta efter varför den är populär. Men bloggar med grafikmallar, designmoduler och liknande kan ju få sjukt mycket länkar och ofta mycket med riktigt bra länkar.

  Det beror säkert dels på att massor av folk som bloggar själva är intresserade av just designfrågor för bloggar. Sedan skapar ju designmoduler och liknande ofta länkar tillbaka till den som gjorde modulen. Det gör ju t.ex. den här ”standardmallen” för WordPress.

  Lite dyrare SEO-konsulter, särskilt en del amerikanska, brukar använda just mallar, designmoduler och liknande för att boosta kundernas besökare.

  De betalar helt enkelt någon för att utveckla en dyligt som får peka tillbaka till det sponsrande företaget. Det brukar kallas för ett länkbete.

 3. Jag såg att han varit med och gjort en portal om Jokkmokk. Den lär nog vara riktigt välbesökt med en sådan excellent inläkningen.

  Här finns förövrigt de relevanta länkarna:
  Andreas Viklund
  Viklunds Jokkmokk-portal

 4. […] Vi fick tips om en verkligt kraftfull blogg i kommentarerna till Bloggar som får länkar får besökare där vi också hade en intressant diskussion. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: