Tyra Banks betraktar Myspace

Tidigt måndagsmorgon visade Kanal 5 ett avsnitt av Tyra Banks show där hon gjorde en insiktsfull, om än lite väl kommersiell, analys av Myspace.

Underskatta inte Tyra Banks

Många svenskar tenderar till att underskatta framgångsrika skådespelare, fotomodeller, musiker m.fl. förmåga inom andra områden. Det är värt att tänka på att politik och media alltid i någon utsträckning behöver representera de stora industrierna. Idag är nöje en stor industri.

Tyra Banks och Arnold S. är ett utmärkta exempel på detta. De har en framgångsrik karriär bakom sig i två av dagens inflytelserika industrier: ”nöje” och ”skönhet/kläder”. Arnold gick till politiken och Tyra till media.

Tyra Banks representerar ofta stora ekonomiska intressen och hon är intelligent, vilket tillsammans gör att det är värt att lyssna på vad hon säger.

Tyra Banks menar att Myspace är dating

Tyra Banks slutsats, eller kanske snarare budskap, är att Myspace är en datingportal där precis vem som helst kan få till det med vem som helst.

Hon nästan demonstrerade konceptet genom att låta en nörd från någon form av reality-show, som var oskuld, få uppmärksamhet på hans Myspace-sida. Inte bara visade hon upp hans sida i programmet utan dessutom gjorde hon själv en äkta Tyra Banks sida med honom som vän.

Risken är att hennes publik kommer förstöra honom. De var febrigt upphetsade under hela programmet. Efter att sett det hela har jag respekt för vad hennes tittare repsenterar som åsiktsmaskin, köpkraft och ren kroppskraft.

Det kan kanske kännas lite olustligt att enklare underhållsningsprogram är på väg att bli verkligt inflytelserika. Men det finns en uppfriskande snabb ”demokratisk-koppling” genom att tittare är mycket promiskiösa när det kommer till att växla mellan programmen.

Bloggar om datingportaler

Till vår lista över områden som intresserar läsaren/community-deltagaren kan vi föga överraskande lägga dating. En dating-blogg borde med andra ord kunna ha stora förutsättningar att bli mycket populär:

1. Den kan blogga om olika datingportaler. Hur de fungerar, fördelar och nackdelar m.m.

2. Komiska bloggningar kring den praktiska utvärderingen är möjlig.

3. Skärningar och möjligheter finns till bloggningar om mer vågande områden.

4. Möjlighet till komisk- och skönhetsbloggning är möjligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: