Playstation 3 segrar på Jots

Jots fungerar som en stor länkkatalog där vem som helst kan lägga in länkar. Länkarna är sökmotorvänliga, men att de får något att gå upp i sökresultaten känns inte direkt självklart, även om det inte alls skulle förvåna mig.

När vi använder Jots som orakel frågar vi internets krämare vad de just nu bedömer ha den största kommersiella potentialen. Det är just sidor som säljer saker och ting eller som har annonseringslösning (Adsense, Overture o.s.v.) som dyker upp i Jots. En inte helt ointressant grupp att fråga eftersom de i bästa fall har lite rutin i att prediktera vad som kommer att sälja.

Yahoo ger ingen träff på ”playstation-3” + site:jots.com. Jots är trots allt väldigt spammigt och ingen kvalitetskontroll av länkarna förekommer så Jots kanske inte direkt är vad Yahoo prioriterar. Om ni söker svenskt material ska ni alltid söka med www.yahoo.se och klicka material på svenska. http://www.yahoo.com fungerar sämre för svenska.

Google ger emellertid 119 träffar för Playstation-3 respektive 30 för Nintendo Wii på Jots. Att Google indexerar Jots innebär givetvis inte att länkarna där behöver ha någon betydelse.

Äntligen en seger för Sony 🙂

Resultatet är kanske inte särskilt förvånande. Sony är ju trots allt branschledande och bör ha flest återförsäljare och partners, och många av dem har registrerat sina sidor i Jots. Även om Nintendo möjligen kan ta marknadsandelar med Wii från Sony lär Sony behålla en åtminstone stark position.

Nintendo Wii på Pryltrend.com. Det är på Pryltrend.com (Prylar, Prylar och mer Prylar) som jag bloggar om sådant här numera och inte här!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: