Gmail är bättre e-post

Eftersom jag gnällt en del på Google kan vi ju titta på något bra som de gjort. Gmail är Googles webbmail. Fördelar med den är en hyggligt bra sökfunktion och ett användargränssnitt fritt från störande bannerreklam. Utrymmet är tillräckligt stort för att man inte ska behöva radera e-posten.

För gratis e-post där inga särskilda säkerhetskrav finns fungerar Gmail bra. Den enda nackdelen som stör till vardag är att lösningen använder javaskript istället för vanliga länkar i menyerna. Har jag sökt på något kan jag med andra ord inte enkelt öppna sökresultaten i flera tabbar. Enklast löser man detta genom att ha flera Gmail fönster öppna samtidigt.


Lagrad på Flickr.

Gmail tillåter dig att använda en annan avsändaradress om du kan demonstrera att det är din. Värt att tänka på där är att det antispamsystem som de använder i alla fall tidigare inte har klarat av att hantera detta korrekt. Spam som någon skickat till en adress utanför Gmail som skickats vidare till ditt Gmailkonto när du är tillåten att avsända med den adressen bör du inte markera som spam eftersom det delvis låser ditt konto på Gmail.

Gmail är den webbmail som jag använt som jag varit mest nöjd med.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: