Semester24 – Ny länkkatalog om resor

Vi har konstaterat att det är viktigt när det kommer till sökmotorerna att registrera sig i länkkataloger. Teorin är att de betraktas som en kvalitetskontroll. Värdet av katalogerna bör därför också i teorin med tiden variera med vilken kvalitet de klarar att hålla på länkarna som de listar.

Vi skrev en artikelserie om förberedelser inför äventyrsresor som håller tämligen god kvalitet. Jag har därför registrerat den i ett antal kataloger och gjort flera länkbyten. Sajter som vi bytt länkar med finns med som rekommenderade länkar i övriga artiklar i samma serie. Särskilt Res och dyk är värd ett besök.

Den första artikeln har också sakta och försiktigt gått upp på sökordet ”reseapotek” som finns med i titeln på samtliga av sökmotorerna. Mest har den givetvis gått upp på Google som i allmänhet anses vara den sökmotor som värderar länkar mest.

Många brukar titta på nyckelord och där är artikeln tämligen meningslös. Jag tror inte den har givit en enda besökare på ”reseapotek” eller något annat i titel 🙂 Men den kan passa bra i några kataloger ändå.

Senast registrerade jag den i Semester24 som är en nystartad länkkatalog. Länkkatalogen hade en modern och tilltalande design vilket är ovanligt bland länkkataloger. Här dök artikeln upp: Semester24.se / Innan resan / Sjukvård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: