Sociallänkning och ASP och XHTML

Det finns många bloggar om webbutveckling, ASP, XHTML m.m. En nystartad svensk blogg är Webbutveckling.org vilken kan passa för att illustrera sociallänkning.

Valideringsdriven länkning

Länkning kan vara relevant, kompetens och valideringsdriven som för utlänkarna från Nyfiken vital. Där ska en länk alltid komplettera exakt den artikel där den ligger eller komplettera ett ämnesområde. Länkarna som vi lägger på temasidor är normalt bredare och kan gå till en hel blogg eller hemsida.

Generellt vill jag också att det man ska länkar till sökmotorvänligt ska ha en moralisk grundsyns och verksamhetsrutiner för att hantera etiska frågor. Det finns till exempel ett par forskande läkemedelsföretag som vi inte kommer att länka medan vi kommer att införa en rekommenderad länk till GlaxoSmithKline när rätt plats har hittats genom att de allt mer verkar prioritera korrekta arbetsmetoder. Det kommer att löna sig i längden.

Företag som arbetar på en lägre moraliskt nivå eller omoraliskt får det allt svårare. Bloggosfären har haft en viktig funktion här genom att sprida kunskap om otrevliga affärsmetoder och det är en trend som helt säkert kommer att förstärkas ju längre erfarenheter bloggarna får.

Fortfarande är emellertid några av världens mest lönsamma företag tämligen omoraliska.

Sociallänkning

Sociallänkning innebär däremot att man länkar till en person man känner och har förtroende för. Båda typerna av länkning är intressanta och det går inte att säga att den ena typen generellt är bättre för besökarna.

För ett media under redaktionell kontrollerat kompetensdrivet material fungerar naturligtvis inte sociallänkning eftersom länkarna behöver komplettera materialet. För bloggar passar de däremot bra.

Sociallänkning till Webbutveckling

Länkningen till Webbutveckling.org är ett exempel på sociallänkning. Han som skriver den är med i ett av de forum som jag är med i så de kan få en sociallänk till bloggen.

Varje bloggpostning ger ett enkelt kodexempel som kan vara användbara på en blogg eller någon annan hemsida. Bloggen tar upp ASP, ASP.net och XTML.

Annonser

4 responses to this post.

  1. Bra skrivet 🙂

  2. Sedan får man hoppas att inte någon bugg i Google gör att du börjar ranka på ”läkemedelsföretag”.

  3. Jag har modifierat Sociable lite och lagt till Svenska Digga.se, Google Reader, Technorati, Färskpressad.se och Sovrat.se så att den passar oss svenska lite bättre, finns på http://www.rudolf.nu/downloads/wordpress/ allt för att göra det lite enklare för oss Svenska att börja!
    Bra Artikel, snygg sida !

  4. Coolt. Jag har tittat en del på dem för Nyfiken vital och ska lägga till en eller två svenska tjänster också.

    del.ici.us är bra om man vill ranka på Yahoo. För de svenska är det ju ett långsiktigt beslut som man tar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: