Skönhet i Wikipedia säger något om Wikiasari

Skönhet är enormt populärt på webben. Horder av svenska kvinnor (och några få män) bloggar, samlas i forum och läser massor om skönhet.

Idag satt jag och gjorde faktakontroll på en artikel om ansiktsmasker som vi har haft på hög länge. Jag tog mig en sväng förbi i engelska Wikipedian för att testa om den kunde ge mig svaret. Intressant nog, men inte kanske inte helt förvånande, ser det ut som Wikipedia presterar mycket dåligt inom skönhet 🙂

Det säger något om Wikipedia. Wikipedia är ett samhälle som dokumenterar och beskriver det som intresserar dem. Och det är till stor del ”seriös” information.

Wikipedia säger något om Wikiasari

Det verkar ytterst troligt att det samhälle som ska byggas runt Wikiasari till stor del tar över det samhälle som Wikipedia redan har. Det kan med andra ord förväntas att Wikiasari ger sökresultat som presterar väl inom de sökområden där Wikipedia är stark och visar den typ av sammanställning som Wikipedia är anpassad för.

En sökmotor för ”seriös” informationssökning inom geografi, politik, biografi o.s.v. Men kanske inte det man använder för att söka mer lättsam information?

Wikiasari blir kanske en specialiserad sökmotor?

Det innebär ju att Wikiasari blir den sökmotor man väljer när man söker faktabetonad information. De flesta hoppar emellertid inte mellan sökmotorer vilket troligen innebär att Wikiasari inte blir något stort hot mot Google, Yahoo och Live!

Folk vill kunna hitta ”ytlig” information om skönhet, alkohol, bantningstips, komik m.m. och inte bara en mycket korrekt sammanfattning av ett faktaområde eller Livsmedelsverkets officiella syn på GI-metoden.

Vad ska man tro att Wikiasari kan ta i andelar av sökningarna? 10% kanske? Detta är förvisso färre än de sökningar som skulle gynnas av en sådan sökmotor men som sagt folk hoppar inte mellan sökmotorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: