Mer om Sovrat

Den här typen av material har nu en egen blogg: www.seotaktik.com. Besök den för aktuella nyheter och material.

Sovrat är en tjänst där man kan tipsa om artiklar och blogginlägg. Om andra tycker att artikeln var bra kan de lägga en röst på den. Får en artikel tillräckligt med röster syns den på första sidan och kan därigenom få extra med läsare.

Vi postade tidigare om Sovrat, Sovrat – Ett socialt nätverk runt länkar, och följer nu upp vad som har hänt med Martin Lindkvist som har skapat tjänsten…

Det känns som att det börjar lyfta nu, vi har sett en ökning i trafiken de senaste dagarna och fler registrerade användare och betydligt fler länkar till Sovrat.

Martin berättar också att de har infört vinstdelning. Vinstdelning innebär att användarna kan visa sina egna Google Adsense annonser i samband med länkarna som de tipsat om…

Vi införde vinstdelning för bara en vecka sedan vilket fick ganska stor uppmärksamhet och som är en av anledningarna till den ökade användningen. Annars är det inga stora förändringar på gång, vi försöker hålla sidan enkel för att det ska vara lätt att navigera. Det kommer dock lite små finesser för de som har en egen hemsida/blogg inom kort. Självklart jobbar vi hela tiden på att försöka komma på nya bra funktioner, vi tar gärna emot förslag från användarna också.

– Vinstdelningen blev uppskattad och det är ett system som jag tycker fungerar bra. Användarna får någonting tillbaka samtidigt som man undviker de orättvisor som skulle uppstå om man valde att betala vissa användare för att posta länkar. Jag är nog mest stolt över att vi utvecklat sidan själva istället för att använda t.ex. pligg, det jag är minst stolt över att sidan i mångt och mycket fortfarande är en kopia av digg.

Ett företag som satsat på enkelhet och nått framgång med det är Google. Martin berättar att Sovrat satsar på samma koncept…

– Det var inte så länge sedan vi gjorde om vårt kategorisystem och ersatte de gamla kategorierna med färre och bredare kategorier. Vi gjorde även små förändringar av designen för att göra navigeringen tydligare och om vi kollar på hur besökarna navigerar sidan nu jämfört med innan så märker vi att de gör mer som vi tänkt att man ska göra. Men det finns självklart utrymme för mer förbättringar.

Börja att använda Sovrat

Här hittar du Sovrat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: