LO – Google är referer spammare men tramadol är borta

LO har haft jätteproblem med spam för läkemedel och narkotika i sina bloggar. Faktiskt tror jag emellertid att de städat upp bloggarna helt nu och infört ordentligt med filtrering. Verkar vara en mycket ambitiös lösning.

Försökte titta förbi dem direkt från Google idag men det gick inte 🙂 Google är en ”känd eller antagen spammare”. En argumentation som jag inte tänker blanda mig i 🙂

Bilden finns på Flickr.

Vad man ska göra åt referer spam har jag inte något svar på. Det handlar säkert inte bara om att spammarna vill få länkar i loggar utan kanske även att en del webbsajter vill få besökare från sajten som läser loggen.

Själv tar jag inga risker med något filter om det riskerar att stänga ute läsare från sökmotorerna 🙂

Tramadol på IDG.se

Tittar man på Googles sökresultat för tramadol har de förövrigt blivit bättre. IDG har faktiskt äntligen tagit bort gratisreklamen för tramadol som låg på Google tio bästa positioner för tramadol. Men de lät det ligga kvar väldigt länge.

Den intresserade kan notera att IDG ser ut att ha rensat upp resten av sörjan. Jag tittade dock bara igen några av sidorna. Sökningen avsåg bara specifikt tramadol så följ gärna själv upp på Viagra, Vicodin m.fl. välkända varumärken.

Tramadol

Foto: buhny

Att lösa problemet

Den enda lösningen som jag kan se på problemet är att webbsajter ser till att inte tillåta det. Betrodda webbsajter som t.ex. LO, IDG, SICS m.fl. helt får enkelt hindra det från att ske och rensa upp regelbundet.

Sökmotorerna kan ju rimligen inte klara av att avgöra att det inte är en vettig länk när det implicit är betrodda sajter som länkar.

SICS klarar inte av sin webbplats

SICS är förövrigt och som vanligt fylld med spam:

http://doping.sics.se/oldprof/archives/002915.html

Google mot Yahoo mot MSN Live!

MSN Live! är fortfarande den sökmotor som har störst problem med att hantera spam när det kommer till ranking. Google fungerar bäst genom att Googles resultat allra högst upp är relevanta och inte har rankat p.g.a. spam. Faktiskt innehåller ingen sida på topp tio spam även om IDG bara rankar därför att de har haft spam.

Yahoo ligger fortfarande i mitten.

Mer om tramadol

Tramadol. Wikipedia.
Tramadol kan orsaka beroende. Nyfiken vital. Det var när jag följde den här nyheten från oss på Google som jag uppmärksammade hur brutalt stort läkemedelsspammet hade blivit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: