Ny funktion i Google nu på Google.se

När jag sökte på tramadol idag på Google visade det sig att vi är på väg att få en ny funktion. Den här funktionen har ju funnits ett tag på Google.com och jag aldrig annars sett den på Google.se:

Uppföljning visade att vi också har den här funktionen om man söker på Vicodin, Percodan m.fl. narkotiska preparat som det spammas friskt kring. Jag hoppas att det här visar sig därför att Google slagit på något form av kvalitetsfilter för Google.se. Men det kan givetvis vara precis vad som helst.

Sedan är det värt att peka ut att Google.se sedan ”lång dansandet” i slutet av 2006 har väldigt fina sökresultat jämfört med Yahoo och Microsoft live. Och det gäller inte minst hur man hanterar läkemedelsspam kring tramadol m.m.

Det jag funderar på är om jag ska ta och bygga ut bevakning från Tramadol till även Vicodin eller Percodan.

Vicodin och Percodan

Tramadol missbrukas men när det kommer till beroenderisk spelar inte Tramadol ens i samma division som Vicodin och Percodan. Både Vicodin och Percodan är mycket beroendeframkallade och både mycket sannolikt i högre utsträckning än morfin.

Det är med andra ord mycket olämpligt att dessa preparat säljs på nätet. I Sverige så används de normalt inte i sjukvården och aldrig i öppenvård. I USA förekommer båda i öppenvården och under den perioden har också tablettmissbruk av opioder (d.v.s. syntetiska varianter av morfin) ökat kraftigt och slåss just nu om första platsen med kokain.

Som webbplatsägare ska man med andra ord se till att hålla länkspammet borta. Länkspammet kan i värsta fall påverka sökresultaten för Google och därmed understödja narkotikaförsäljning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: