Status på tramadol spam – Google överlägset bäst

För Microsoft Live! Sverige är statusen just nu att allt på första sidan är spam för tramadol undantaget en affilitysajt för försäljning av tramadol:

http://search.live.com/results.aspx?q=tramadol&go.x=20&go.y=13&form=QBRE&lf=1

Ingen förbättring där ännu med andra ord.

Tittar vi på Yahoo för svenska resultat är situationen inte särskilt mycket bättre. FASS ligger på plats två och tre och Wikipedia finns på plats tio. I övrigt är allt spam.

http://se.search.yahoo.com/search?p=tramadol&ei=UTF-8&fr=yfp-t-501&fl=1&x=wrt&meta=vl%3Dlang_sv

Även Google ligger ungefär som tidigare. Resultat tio är spam. I övrigt är allt riktiga sökresultat även om naturligtvis en läkemedelsaffility och en flashback tråd ligger där. Men Google har ju aldrig valt att censurera sökresultat utanför Kina vilket jag tycker är bra.

http://www.google.se/search?hl=sv&q=tramadol&btnG=S%C3%B6k&meta=lr%3Dlang_sv

Så fortfarande ser det ut som att Google hanterar spam på höga resultat överlägset bäst.

Längre ner på sökresultaten hos Google

På plats 11 ligger ett företag som säljer drogtester. Sedan får man leta länge. Jag letade dock reda på tre ”riktiga” sidor som jag dessutom tyckte var seriösa som låg 11 eller lägre. Jag ger dem en länk så kanske de i bästa fall går förbi något spam.

Substans. Tramadol. Anger egentligen bara att tramadol inte ger utslag på deras drogtester. Men det är inte spam och det är ett seriöst företag.

Läkartidningen om förgiftning. Artikeln diskuterar förgiftning av olika smärtstillande substanser. Där kan vi bl.a. läsa att tramadol har givit mindre allvarlig förgiftning jämfört med andra typer av opioder som t.ex. dextropropoxifen (Doloxen m.fl. narkotiska smärtstillande medel som numera väldigt sällan skrivs ut).

Nobligan. Sjukvårdsrådgivningen ger information om Nobligan (läkemedel med tramadol). Faktiskt är det väldigt bra att Sjukvårdsrådgivningen ger information om läkemedel. FASS.se finns i och för sig och den har väldigt bra information. Men det finns en poäng med att en aktör andra än läkemedelsföretagen ger information.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: