Vilka länkkataloger är farliga för sökmotorer?

En grupp av länkkataloger man kan tänka sig är konkret farliga för sökmotorer är de som bara eller till största delen länkar till sajter utifrån sökresultat.

Sökresultat för ett sökord plockas från en sökmotor. I aktuell kategori länkar länkkatalogerna till typiskt de första fem eller tio sajterna. Texten om varje sajt tas från sökresultatet.

Tänket med detta tror jag är att bygga Adsense-intäkter. Sajter blir ju väldigt relevant för Adsense och kanske också för sökmotorerna.

Varför kan detta vara farligt för sökmotorer?

Dessa länkar bekräftar bara befintliga sökresultat. Dynamik i systemet minskar samtidigt som andra typer av länkar som inte bara automatiskt bekräftar ett befintligt resultat utan andra krav än att det rankar också minskar i värde.

Ett sätt att hantera det på är uppskatta det totala värdet av dessa inlänkar och subtrahera detta. Implicit innebär det också att åtminstone vissa grupper av nya inlänkar blir värda mindre för sajter som redan rankar högt.

Kataloger som ställer krav på PR

Mindre betydelsefullt är länkkataloger som ställer krav på PR hos sajter som anmäler sig. Någon sådan finns så vitt jag inte vet för svenska språket. Problemet är ju besläktat med det tidigare men troligen mycket mindre.

Även här bekräftar man delvis en befintlig verklighet. Dynamik och förändring minskar.

Problemet begränsas ju dock i mycket hög utsträckning av att PR är en mindre betydelsefull faktor och att andra krav på sajterna som anmäler sig troligen finns.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: