Mervärde för olika aktörer av katalogen.nyfikenvital.org

Något är bra om de flesta, och helst alla, aktörer kan ha nytta av det. Tittar vi på vår katalogen.nyfikenvital.org är det tänkt att följande aktörer ska kunna ha nytta av den.

1. Läsare
Hittar lättare alla produkter som vi skrivit om och säljs på webben. I senare versionen kommer givetvis fler funktioner än som finns idag t.ex. prisjämförelse. Men redan idag fungerar den tydligen bra för vi har fått positiva e-post om den från läsare.

2. Nättidningen
Jag hoppas att katalogen framför allt ska ge fler webbutiker som skickar varor att skriva om i nättidningen utan att vi behöver lägga ner jobb på att e-posta dem o.s.v. För det tar faktiskt ganska lång tid.

Detta ger ett bättre material om varje ämnesområde genom att webbutiker ibland påpekar sådant som behöver uppdateras i artiklar eller är fel. De ger också av och till artikeluppslag.

En fördjupning på varje ämne är ytterst värdefullt utan att gå närmare in på det.

3. Sökmotor
Länkkataloger länkar normalt till första sidan på en webbutik om de tycker att den verkar seriös. De tittar inte på varorna. Vår katalog är byggd kring enskilda varor hos webbutiken. Dessa varor har vi tittat och skrivit om. Länken från katalogen djupinlänkar produkten.

Det här ger sökmotorerna en sorts länkmaterial som inte tidigare fanns lika tydligt. Det som kommer närmast är bloggar som köpt något och länkar men det finns flera skillnader där som vi inte går inpå här.

4. Tjänsteleverantör av sökordsoptimering till webbutik
Kännedom om en katalog är ingenting som sprids snabbt på internet. Dessa leverantörer når kännedom mycket tidigare och kan därför ge ett mervärde som kanske underlättar deras arbete lite utan extra kostnad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: