Recept: Biff med näringsjäst + Fruktsallad

Nu har jag vänt på dygnet så nu är det dags för en frukost med mycket protein. Så jag bryter min veganperiod med några ordentliga biffar, näringsjäst och juice.

Det är mat som sätter fart på hjärnan: protein + B-vitaminer, kolin, aminosyror + C-vitamin.

Recept på Biff a´la Lindström
Detta är en form av pannbiff. Förutom köttfärs används grädde, ägg och lök kryddat med kapris. Grädde bör man stryka och istället ta mer ägg om man vill ge hjärnan rätt näring. Rödbetar till biffarna ger nyttiga antixodianter.

Recept på Biff a´la Lindström Ninas mat. Där finns många fler recept kring olika områden. Sökfunktionen för recepten använder Google. Näringsjäst går utmärkt att blanda i biffarna eller dricka som måltidsdryck. Ett par matskedar med köttfärsen är lagom.

Fruktsallad från Mexico
Till lunch ska jag pröva: Receptet på den Mexikanska fruktsalladen. Innehåller ananas, mango, banan, jordgubbar, limejuice och färsk mynta.

Wikipedia förklarar vad en fruktsallad är
Vad innehåller engelska Wikipedia inte numera? Föga förvånande som det ser ut nu har de förklarat vad en fruktsallad är: Fruit sallad:

Fruit salad (also called Macedonia) is a dish consisting of various kinds of fruit, served either in their own juices or a syrup.

Det är med andra ord en måltid med olika former av frukt som serveras i sin egen juice eller med sirap. Sirap i svensk fruktsallad tror jag dock inte är särskilt vanligt.

Nu tror jag inte att läsarna av den är bloggen är svaga i huvudet och behöver få fruktsallad förklarad för sig men det här fenomet med Wikipedia är intressant. Det har en sådan brutal bredd i dag. På engelska är det inte ett problem för där är håller den god kvalitet.

Svenska Wikipedia förtjänar däremot inte alls den ranking som den har. Materialet är tunnt, fyllt med felaktigheter och innehåller av och till rena lögner.

SEO tips för Wikipedia
Många av er har jag sett länkar till svenska Wikipedia för att få trust. Men det fungerar exakt lika bra att göra det till den engelska motsvarande sidan. Google förstår översättningen perfekt. Därmed ger vi inte svenska Wikipedia en massa kraft som de inte förtjänar och gör att de kan ligga i vägen för våra egna sajter.

Annonser

One response to this post.

  1. Svenska Wikipedia funkar rätt bra på en del ämnen men ska man ha tag på information om mer kontroversiella ämnen som kommunism och därtill relaterade ämnen kan man lika gärna gå in på Flamman eller Arbetarens hemsida. Vänstervinklat och censurerat bortom allt vet och sans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: