Klassiska USENET FAQ & Länkar – Denial of Service

Från mina tidigare år inom IT-säkerhet. 1993? En FAQ kring Denial of Service. Kan tyckas ganska destruktiv men på den tiden såg man inte DoS som en riskabel komponent. Men såg det just som en risk för att ta ner tjänster.

Problemet var ju att de kunde missbrukas med annat typiskt IP-spoofing. Genom att peka ut det problemet öppet blev det något inte bara hackers kände till.

På det stora hela skapades något konstruktivt från att samla problemen. Det behövdes på den tiden för att få fart på leverantörerna att få ut fixar. Hackers kände angreppen men leverantörerna kunde ta år på sig att fixa problemen. Det var vi som satte press då som skapade den situation vi har idag när fixarna kommer ibland inom dagar.

Innan hade leverantören synen att problem var sådant de fixade när det passade dem och inte kunderna d.v.s. aldrig. Vi förändrade det.

Det här dokumentet växte hel hel del efteråt i stängda miljöer men den tidiga USENET FAQ finns kvar. Hade man haft länkarna i den pekade rätt så hade man haft ordentlig kraft.

Hans Husman Denial of Service

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: