Drakar och drakdödare

Faran med drakar är deras förmåga att locka och fånga en människa. Det är från deras öga magin arbetar. Drakdödaren är de få personer som kan se draken i ögat utan att bli dess slav. Historien har sett många drakdödare.

I magin ligger att drakens fara kompenseras av värden. Diktatorn Gaius Julius Caesar återställde ordning och lag till Rom och förlät motståndarna. Drakdödaren var ju Brutus men Caesar var en av historiens största drakar så han mötte honom inte ensam. Brutus är värd att beundra då draken haft honom fångad i magin men Brutus bröt sig fri.

Att älska draken
Gemensamt för drakarna är att de samlar makt men ger tillbaka. Det är det som gör dem så farliga och så lockande. Napoleon gav medborgarna likhet inför lagen och rättvisa för vanligt folk. Likväl hade inget kunnat mätta hans maktbegär.

Jag liksom allt vanligt folk älskar draken därför att vi får så mycket tillbaka.

Drakens öga
Sedan har vi drakens slavar. Den som tittar draken i ögat blir antingen dess slav eller drakdödare. De som ser den i ögat tror att de kan använda och styra draken. Gnaeus Pompeius Magnus trodde det om Gaius Julius Caesar.

Drakar och deras guld
Ingen klarar att styra draken utan att det gynnar draken. Resultatet blir alltid oavsett vad den infångade tror att han gör just att det gynnar och bygger drakens hög av guld.

Sedan kan det mycket väl vara lönsamt och tillfredställande för slaven. Där finns en viktig skillnad mot en mantikora. En mantikora bygger slavläger medan draken ger furstetitlar & guld.

Även om drakarna ibland samlar guld är det inte deras essens. Guld för draken är makt. Deras innersta väsen är makt men de uppfattas sällan som giriga efter det. Allt sker i små steg. Ofta bönar de infångade om att draken ska ta på sig mer. Han skakar på huvudet och de bönar igen men så nickar han.

Två drakar
Sedan finns det särskilda problemet: två drakar. Inget går att sia om framtiden då. Den vise som ser mer än en drake i skyn sluter ögonen och flyr.

Annonser

4 responses to this post.

  1. […] Det kanske mest oheliga som finns. Appropå Drakar och Drakdödare. […]

  2. […] foton på drakdödaren och hans häst. Tidigare om drakar och drakdödare. Blanda aldrig samman en drake med en mantikora. Sådan sammanblandning är mycket […]

  3. […] Drakar fascinerar och att älska dem kan vara så vackert. Draken som allegori Ytligt kan Drakar och Drakdödare ses som en kul allegori. Vi jämförde med några kända personer från historien. Allegorin kan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: