Känns rätt just nu

Känns rätt

Metrobloggen kändes väldigt rätt. Snygga färger och ett aktivt socialt samhälle. Första kommentarerna ett par minuter efter man bloggat första gången.

Tailsweep tror jag på. En trevlig topplista som är enkel att komma igång med. Den bör fungerar mycket bra för svensk bloggosfär.

Twingly har lyckats mycket bra. För dem nu tror jag det handlar om att bredda upp sig med fler tjänster.

Farligt fel är däremot Pressombundsmannen

Pressombudsmannen Yrsa Stenius vill begränsa yttrandefriheten och argumenterar för det i SVD.

”[…] vi inom pressorganisationerna diskutera om det finns några möjligheter att hyfsa ofoget och alla som är intresserade av pressfriheten måste fundera på vad vi kan göra åt detta.  I värsta fall hamnar vi så småningom i att regeringen funderar på lagstiftning.”

En tolkning här oavsett de enskilda exempel hon lyfter fram som hon menar är icke acceptabla avarter är att folk nu effektivt har fått möjlighet att ge uttryck för åsikter. Det oroar politiska maktgrupper som upplever att strukturer de vant sig vid att arbeta med som var mer begränsade har minskat i betydelse.

Exemplen hon tog upp är också ska betänkas inte oacceptabla. Det är sådant vi kan ta för att inte begränsa möjlighet till diskussion. Vidare kommer detta visa sig vara självreglerande och när bloggosfären funnits längre tid blir det mer sällsynt.

Tidigare incidenter har förekommit de senaste åren där implicit eller explicit både journaliser och allmänhetens möjlighet att fritt diskutera inte har respekterats. Nyligen hade vi en journalist där polisen tog anteckningar med sig. Mycket tveksamt.

Situationen idag i Sverige är sådan att varken media eller journalister heller bör ha sin IT i Sverige. Vi hade ju t.ex. incidenten när polisen skulle stänga ner Piratbay och dödade andra tjänster. Oberoende media kan inte ta en sådan risk. Polisen kan trampa in och ta material därför att en helt annan tjänst driftsatt fysiskt i närheten möjligen har begått ett lagbrott.För media borde det inte kunna hända.

Denna nyhet hittades på bloggen Beta Alfa. Klockren blogg för att besöka enstaka gånger och bläddra igenom. Så täcker man upp allt viktigt man missat inom ett par områden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: