Kroppenskatalog – En katalog med resurser för hälsa

Många typer av länkkataloger finns. De flesta är väldigt breda och fungerar på sådant sätt att man anmäler en sajt och om katalogens ägare tycker att de passar kommer sajten med.

Specialistkataloger
Katalogen vi byggde till Nyfikenvital gjorde vi för att lägga till länkar till alla varor vi skrivit om. Det är ju kostnadsfritt för dem. Målet för oss var att:

  1. Ökat intresse från webbutiker att skicka varor att skriva om.
  2. Att katalogen skulle ge lite trafik.
  3. Samt att våra köpguider skulle få lite extra Google-kraft.

Jag är hyggligt nöjd med hur katalogen.nyfikenvital.org har fungerat för oss. Sedan hade jag hoppats på ännu större intresse från webbutiker att skicka varor så att vi riktigt kunde välja och vraka. Så blev det inte direkt även om kön är snabbt växande och i nuvarande publiceringstakt ligger på månader.

Kroppenskatalog – Artiklar om hälsa
Mjukvaran byggde vi själva och den ska paketeras till något generellt med tiden. Utvecklingsinstallationer hos andra är därför prioriterat. Här har vi den första av dessa: Kroppenskatalog. Vi byggde den åt webbutiken Smärtfri.

Den kommer heller inte ha någon anmälningsfunktion utan ska samla seriösa artiklar med hög trovärdighet om hälsa. Katalogen är långt ifrån färdigbyggd utan vi anpassar den just nu men en första kategori har lagts in om benskörhet. Där finns för ögonblicket material från Sjukvårdsrådgivningen har och SBU (myndigheten som granskar de metoder som används i vården).

Värde av en seriös katalog
Vad får man då för värde av en seriös katalog som Kroppenskatalog? För det första skapar man något som folk verkligen har användning av. Det är inte en katalog för sökmotorer utan för riktiga besökare.

En sådan katalog som folk har nytta av kan driva långt ifrån ansenligt med trafik till en webbutik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: