The Secret History av Donna Tartt

Jag tyckte det kunde vara intressant att blogga de böcker jag läser. Kan vara intressant att ha undansparat och dessutom kul att med tiden se vilka typer av böcker folk söker på.

The Secret History av Donna Tartt
Först ut har vi The Secret History av Donna Tartt. Detta var hennes debutromat som publicerades 1992. Den uppskattades både av kritikerna och sålde mycket bra. Jag läste den första gången någon för kanske tio år sedan men tyckte den var värd att läsa om.
Boken utspelar sig på ett amerikanskt college där sex studenter med en lärare läser de klassiska ämnena i en sluten grupp.

Två mord begås men inget mysterium finns med dem då omständigheterna avslöjas. Det första sker vid ett baccanal som fyra av studenterna genomför där en lokal lantbrukare massakeras. Det andra mordet sker på en av de två studenter som inte var närvarande för att dölja det.

Romanen är melankolisk med mycket realistisk i personskildringarna. Historien är dessutom nyskapande vilket är sällsynt för mordhistorien. Språket är ytterst genomarbetat vilket kan ha att göra med att Tartt arbetade på romanen flera år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: