Dags att titta hur sökmotorerna klarar spam

Detta har jag följt länge nu av och till. Innan vi tar oss en titt igen är det värt att sammanfatta varför vad som visas här är så intressant:

  1. Klarar en sökmotor inte av att identifiera spam i blogg-kommentarer, forum, gör din egen sajt tjänster m.m. kommer de heller inte klara av att filtrera bort utlänkarna där.
  2. De utlänkarna används för att bestämma sökresultat.
  3. Visas spam högt upp i sökresultatet kan de i bredd användas för att driva trafik.

Vi får med andra ord en mätning av hur väl sökmotorerna fungerar från en viktig aspekt. Att jag väljer läkemedel har med följande att göra:

  1. Även om jag är motståndare till monopol finns många läkemedel som inte ska säljas på nätet. Inkluderat är alla de som kan missbrukas för att bli hög ovasett om de är narkotika klassade eller inte.
  2. Jag vill också hålla ett öga på den branschen vilket jag gjort i snart sju år.

Den som är intresserad av att handla bör förövrigt vara försiktig. Mycket av det som beslagstas av Tullen och analyserats har visat sig vara förfalskningar och i några fall innehöll det sådant som kan vara riskabelt för fel patient.

Tramadol
Här tittar vi på tramadol. Det är inte narkotika klassat och goda möjligheter till handel på nätet finns därför. Likväl bör den som inte använder opiater (t.ex. morfin) eller opioder (t.ex. heroin) regelbundet bli minst sagt hög av dem och må riktigt fint. Fortsätter de äta dem försvinner den effekten efter några dagar. Därav att det är en populär festdrug hos ungdomar som tar dem på fredagen i vilket tolerans inte blir något problem.

Risken är naturligtvis att de förr eller senare söker sig något där de kan må så där en hel vecka. D.v.s. heroin. Om cannabis är en gateway drog är jag minst sagt skeptiskt till men tramadol tror jag är myckert riskabel där.

Tramadol spam på sökmotorerna
Google – Tramadol, Yahoo – Tramadol & Live! – Tramadol

På Google är resultatet på plats tio spam med det här forumtjänsten stängt ner. Det får Forum24 en länk för. Tråden på Passagen kanske är spam. Det där spanska internetapoteket som rekommenderas drevs i alla fall förr av en svensk och det är en av de största aktörerna i EU. Flashback syns ju högt med det är inte spam.

Sådant som inte bara var spam utan seriöst var Wikipedia – Tramadol, Nyfikenvital – Tramadol kan orsaka beroende, FASS.se – Produktsubstans, Sjukvårdsrådgiviningen – Tramadol Hex, Läkemedelsverket – Utsättningsreaktioner av Tramadol.

Därefter följer ett internetapotek som jag inte länkar. Sedan kommer följande från en annan gratisforum-tjänst: cheaptramadol.xforum.se och som redirectar till en läkemedels-affility. Ska e-posta xforum.se om detta. Och så kommer gästboksspam…

För Yahoo ser jag bara en sida topp tio som inte är spam och det var Wikipedia. Mycket dåligt… Live! Har två sajter som inte är spam. Också riktigt dåligt.

Av det här drar vi slutsatsen att Google kommer fortsätta dominera som den bästa sökmotorn under överskådlig tid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: