Kul om kortbedrägerierna

Personligen tycker jag att bankerna har skött det hela exemplariskt. Men följande från Computer Sweden var lite komiskt.

”Sofistikerade system” finns för att upptäcka om otillåtna köp eller uttag sker med bankens kort, uppger hon. Enligt banken ska inga SEB-kunder ha drabbats av bedrägerier den här gången.

– Jag går inte in på hur våra säkerhetssystem fungerar, men vi märker när det sker saker som inte bör ske, säger hon.

Citerat från ”En affärsmässig bedömning”. Alltså kan bankerna ha vissa säkerhetssystem som de byggt själva för att analysera korttransaktioner. Dock vad som mestadels används är ett fåtal insatsvaror med viss anpassning. Så den som är nyfiken på hur de där systemet ser ut har ingen svårighet att få den informationen. För några år sedan skrev jag en sammanfattning information över hela den där kakan i Säkerhet & Sekretess och det mesta där är säkert aktuellt. För den som är för lat att leta upp det själv.

Det som egentligen förvånar mig är att inte någon har har gjort det ultima angreppet mot svenska banker än. Grunden för det är att starta eller köpa en liten egen bank. Då blir mycket fritt fram. Det behöver inte alls vara särskilt dyrt när Östeuropa är med i EU. De måste behandlas på lika villkor som svenska banker avseende tillgång till gemensamma transaktionssystem om de verkar i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: