Suck – Att folk köper utgångna domäner

Att utgångna domäner ska värderas efter att de köps kan möjligen motiveras. Typiskt är emellertid sådana köp inte särskilt seriösa. Istället används de för mindre seriös SEO där en 301 redirect sker från den till en annan domän. Det ska då förväntas föra över ett värde från det som köpts till den befintliga domänen.

Själv har jag aldrig köpt en utgången domän lika lite som aldrig varken köpt eller sålt en enda sökmotorvänlig länk. Genom att följa annat är emellertid min övertygade bild att det här fungerar väldigt annorlunda med Google nu jämfört med säg för 6 månader sedan.

När vi liksom ett stort antal andra aktörer blev utsatta för plagiat under likartade domäner reflekterade jag ett tag över att köpa den domänen där vi plagierades när aktörer var borta och domänen utgången. Men det kändes allmänt inte seriöst och specifikt här vill man verkligen inte ha sammankopplingen med den domänen: handel med läkemedel, droger och pornografi.

Jag såg emellertid att den köpts genom att följa sökresultatet för Nyfiken vital. Där då SEO-företaget http://www.nxg.se köpt domänen. Även andra sådana domäner har köpts upp och av lite olika företag och personer.

Enligt SEOmoz.org page strength har domänen http://www.nxg.se funnits i mer än 600 dagar men har ännu inte ett PR på mer än 3. Och tänket är väl att sådant här ska korrigera det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: