Nyfikenvital: SEO-målsättning för 2009

Följande hoppas jag hinna korrigera eller förbättra under 2009.

1. Hantera spam regelbundet
Mängder av bloggar och webbsajter har publicerat kopior av våra nyheter och artiklar. Ibland på sådant sätt att huvudsyftet är att få oss att se dåliga ut. Det behöver hanteras antingen formellt med Google på det sätt dom vill att det ska göras eller via kontakt med den ansvariga. Kontakt med den ansvariga som jag prövat i några fall har fungerat relativt bra.

2. Tipsa high authority sajter
Återigen köra ett varv och stimulera fler inlänkar genom att tipsa sajter. Senast det kördes var med ett par undantag 2007. Här är målsättningen sajter med högt förtroende. Jag vill ha länkar från universitet, forskningsinstitut m.m.

3. Uppslagsboken behöver bli klar
Uppslagsboken ger ordförklaringar, pekar ut uppslagssidor och ger fördjupad extern information när vi saknar sådan. Den fungerar delvis som en sitemap men har flera andra viktiga funktioner. Uppslagsboken är ännu långt ifrån klar och det behöver slutföras under 2009.

Även viktiga kategorisidor behöver uppdateras och ses över. Flera nya behövs. Idag fick jag ut en av dessa träning och motion och uppdaterade igår den om rökning.

4. Hantering av forum
Vår forum.nyfikenvital.org ska flyttas till en sida som förklarar att forumet har tagits bort p.g.a. spam och tidsbrist.

5. Design på Nyfiken vital – Blogg
www.nyfikenvital.net gör att läsaren kan följa allt vi gör med Nyfiken vital och alla rapporterade kvalitetsproblem eller artikelförslag. Den behöver bättre fås att stämma med nättidningens design.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: