katalogen.nyfikenvital.org

Här har vi vår plattform för kataloger som vi utvecklade till vår nättidning: katalogen.nyfikenvital.org. Vår användning är att lägga till de produkter vi recenserat (kostnadsfritt) i nättidningen Nyfikenvital. Men många fler användningsområden är möjliga och alla behöver inte vara just en länkkatalog.

Värde för läsare, leverantör och oss
Katalogen ger ett värde för läsarna som enklare kan bläddra bland recensioenr och recenserade produkter. Leverantörerna får ett värde genom att deras produkter syns bättre och bra produkter får en sökmotorvänlig djuplänk.

Målet är givetvis också ett värde för oss:

  1. Vi får förhoppningsvis fler produkter att recensera vilket är kostnadsfritt.
  2. Värdet för läsarna bör översättas till långsiktigt fler återvändande läsare.

Det första värdet är realiserat nu. Istället för få produkter har vi just nu fler än vi hinner med utan att dra ner på annat. Så vi fryser numera regelbundet då vi inte tar emot nya produkter till kön.

”Vettigt” ekonomiskt vore kanske att ta betalt för att vi testar en produkt men jag ser inte hur det går att göra seriöst. För att en leverantör ska ställa upp på det krävs rimligen att de allra minst får möjlighet att hindra publicering om det är negativt. Dock direkt där så lurar man läsarna och också tror jag att man kanske då också ändrar hur man själv ser på saker och accepterar mer nästa gång. Så vi håller både recensioner och katalogen kostnadsfria.

Mer om katalogen
Här är en del som bloggats om hur man använder kataloger för att skapa värden och om vår katalog.

Kataloger, ett sätt att driva internettrafik. Det här är en väldigt bra diskussion kring hur kataloger kan användas för att driva trafik. Trafik är inte huvudsyftet för oss men kan det ge något extra är det värdefullt för en så pass liten aktör som vi är.

Mer bloggat, om än inte, har jag samlat på den här bloggen: Katalogen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: