Bloggar på rätt sätt

Jag har börjat bygga en serie av specialistbloggar: Bloggar för bloggare. Varje blogg berättar om min erfarenhet från ett område användbart för bloggare.

En ny i den serien är Om sökmotorer för bloggare. Den här artikeln har flyttats dit och finns numera här: Blogg för SEO och marknadsföring. Bloggen är faktiskt riktigt bra redan och något jag gärna hade önskat fanns när vi började bygga Nyfikenvital.

Andra bloggar i samma serie är en om fria bilder, min blogg om att hitta nyheter och en mycket nystartad om uppslagsverk.

25 responses to this post.

 1. Någonstans på top-100 borde kanske min egen blogg rymmas. 🙂

  PR: 5
  PS: 3
  Inlänkar: 3211

 2. Helt klart!

  Har ni en PR5 eller högre blogg så gör ni en kommentar här med en länk så lägger jag in den.

 3. […] Vi har fått en ny blogg till vår topplista över mäktiga bloggar. Bloggen är Rundkvadrat.com. […]

 4. Badges är under utveckling 😮

 5. […] Gör din blogg populär – Hade man varit illasinnad så är detta en konkurerande blogg. Nejdå, kul med fler svenska bloggar inom detta område! Med min egen blogg (snart nedflyttad) på deras topplista över svenska mäktiga (SEO-perspektiv) bloggar och välskrivet material definitivt värt en plats i feed-listan. Inga nybörjare som skriver här som det verkar. […]

 6. Fyra nyanser av brunt har PR5 ;)…

 7. Halloj! Tack för att jag får vara med på er (soon to be) stora lista över massor av mäktiga bloggar. Jag tänkte höra hur ni gör för att mäta inlänkar? I Yahoo Siteexplorer brukar jag använda mig av inställningarna ”Except from this domain” och ”To entire site”. Friendly Bits inlänkar blir då 8,795. Jag kan ha fel men är inte siteexplorer med de inställningarna ett rätt bra mått?

 8. konsum.wordpress.com

  PR: 6

  Borde kvala in…?

 9. Jag lägger till er båda.

  Konsum är ju dessutom något särskilt fint:
  – En komiskt blogg.

  Att skriva komiskt är det svåraste och förtjänar all beundran.

 10. Jag mäter inte antalet inlänkar själv utan jag tar det värdet som page strength visar. Det värdet kommer från Yahoo Explorer.

  Så då är frågan varför du får ett bättre värde för sajten än vad som är angivet. Orsaken är en bugg i page strength som jag noterade för några veckor sedan, men inte hunnit meddela författaren.

  Page strength är tänkt att spara värdet under tre dagar från det att ett page strength värde beräknades senaste gången. Verktyget spar dock det gamla värdet under tre dagar sedan ett page strength värde visades. D.v.s. om man frågar vertyget flera gånger utan att tre dagar har gått beräknas aldrig ett nytt värde.

  Även om några bloggar av och till kommer visa för låga värden fixar det sig. Jag kommer ordna att de uppdateras gemensamt 1 gång i månaden.

  Yahoo Site explorer är väl förövrigt den bästa möjligheten vi har just nu för att lista inlänkar? Jag tror det i alla fall.

  Egentligen finns det bara ett problem med Yahoos länklistning, och det är att verktyget inte listar länkar från sidor som inte accepterar att Yahoo-roboten går igenom deras sajter. Detta är ett problem genom att det gör att jag inte kan identifiera fientliga inlänkar.

  – Vad är fientliga inlänkar? Länkar kan väl inte vara fientliga?

  Google gillar ju att antyda om att man inte kan förlora något på inlänkar, men det är inkorrekt. Om du har blogg eller ett forum med säkerhetsproblem kan inlänkar till den användas för att hålla falska utlänkar (skapade t.ex. en XSS-känslig forumsökningsfunktion) levande och indexerade.

  Genom att inte tillåta att sidan som länkar in dem blir indexerad av andra sökmotorerna än Google blir svårare att identifiera. Så håll sajterna fellagade.

 11. Ska ni få till en hel top-100 är det nog dags att beta av bloggtoppen.se uppifrån och ned, och kolla PR etc för respektive. Finns nog några tunga där.

 12. Jag hade nog tänkt på att lägga 1 – 3 per dag och samtidigt göra en studie av hur uppdateringsfrekvensen påverkar Google på den hyggligt knuffiga och små sura SERPEN topplista.

  Såg att vi i alla fanns med på topp 100 där, men det kan ju vår smekmånad med Google.

  Men smekmånad eller inte så är vi alla fall den mest SEO-vänliga bloggen just nu 😉

 13. Appropå den fientliga inlänkning. Det finns en svensk sajt på svenska som är:
  1) En av Sveriges i särklass mest betrodda sajter av Google.
  2) Ett av de mediaföretag på nätet som Google hade absolut störst förtroende för. Tidigare värderades de likvärdigt med BBC av Google i de få SERP:ar där de kolliderade.

  Denna sajt såg, när jag kollade för några månader sedan, ut att tömmas på länkkraft av amerikanska Internetapotek just med denna metod.

  Jag meddelade säkerhetschefen för det som inte visade sig vara samma företag men han meddelade mig att de inte såg några tecken på angrepp och att det förresten var fel företag och jag borde prata med det andra företagets säkerhetschef istället.

  Jag sade till honom att de fick pengarna från samma plånbok så vill han göra något åt det får han ta tag i det själv.

  Själv känner jag att jag redan gjort allt som är värt att ha gjort inom IT-säkerhet och är hjärtligt trött på hela ämnet.

  Jag ska kolla till dem igen om någon månad. Har de fortfarande problem då gör jag en nyhet av det på Nyfiken vital.

 14. http://www.kullin.net/ – Media Culpa platsar på listan.

 15. Relevansanalys.se har ju PR5..

 16. Höpp höpp! Nu får du uppdatera listan tycker jag ;)…

  Fyra nyanser av brunt har ju PR6 och en stor genomslagskraft. Agaton (http://aagaton.blogspot.com) har numera pr5 och en hel del trust den med, även om den inte klår Fyra nyanser av brunt.

 17. Jag vet, jag vet. Först ville jag byta ut PR mot något bättre, men den metod jag hade fungerar i bästa fall ok men i de flesta fall dåligt.

  Och nu dansar Google konstant för SE verkar det som. Jag undrar var de har för verksamhetsrutiner. Men det är klart är det så att försummat Sverige på något sätt och försöker arbeta i fatt så får man respektera det.

  Jag tar ofta god tid på mig att göra något och därmed inte sagt att det alltid blir något bra av för det 🙂

 18. Har listan somnat in helt?

 19. Posted by Ken Starf on januari 2, 2007 at 12:22

  Andreas har sparkat upp bloggen i Pagestrength 8,5. Riktigt oförtjänt, men förmodligen bäst i Sverige.

 20. Där här kommer tas upp bättre nu men på ett helt nytt sätt. Jag gör en ny blogg där jag ska samla guider för hur man bloggar.

  Där ska bloggar med högt PR samlas och kunna användas som exempel av besökaren.

  Här hittas den:
  http://blogg2blogg.wordpress.com/

 21. Tackar för en fin backlink! 🙂 Ska se över var jag kan ”ge igen” 😀

  PS: iProspect stavas det 😉

 22. Tack.

  Fixar namnet. Tänkte på det men så glömde jag att ändra bokstäverna.

 23. Hej, jag tänkte att du kanske kan hjälpa mig, du verkar ha koll på bloggar. Jag är registrerad på bloggtoppen och godkänd av administratör, men ändå kan jag inte söka mig på google…inte kopplad…har jag missat nån inställning..de ansvariga bloggtoppen har inte svarat på min fråga…vet du kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: